هیئت مشاوره گردشگری ویتنام پیشنهاد اجرای برنامهای تحت عنوان «ویزای طلایی ۱۰ ساله ویتنام» را به نخستوزیر «فام مین چین» ارائه کرده است. این طرح با هدف رقابت با مقاصد گردشگری منطقه مانند تایلند و مالزی پیشنهاد شده است. با اینکه صنعت گردشگری ویتنام به سطح پیش از همهگیری نزدیک شده، اما کارشناسان هشدار دادهاند که بدون ارائه گزینههای اقامتی بلندمدت برای خارجیها، ممکن است این کشور از رقبایی چون تایلند و مالزی عقب بماند. کشورهایی که هماکنون برنامههای ویزای بلندمدت را اجرا میکنند.
گزینههای پیشنهادی برای ویزای طلایی ۱۰ ساله ویتنام
در طرح پیشنهادی هیات مشاوره گردشگری، سه نوع ویزای طلایی ۱۰ ساله ویتنام مطرح شده است:
- ویزای طلایی ۱۰ ساله
- ویزای سرمایهگذاری ۱۰ ساله که امکان دریافت اقامت دائم پس از ۵ سال حفظ سرمایهگذاری را فراهم میکند.
- ویزای استعدادها با اعتبار ۵ ساله و تمدید سادهتر
پیشنهاد شده است این برنامه ابتدا به صورت آزمایشی در شهرهای گردشگری اصلی مانند «فو کوک»، «هوشیمین»، «هانوی» و «دانانگ»ویتنام به مرحله اجرا درآید.
تفاوت ویزای طلایی ۱۰ ساله ویتنام با ویزاهای سرمایه گذاری فعلی
برخلاف طرح جدید ویزای طلایی ۱۰ ساله ویتنام، سیستم فعلی ویزای سرمایهگذاری در ویتنام که با عنوان ویزاهای کلاس DT شناخته میشود (از DT1 تا DT4)، نیازمند سرمایهگذاری فعال در کسبوکارهای داخل کشور است.
میزان سرمایه مورد نیاز نیز از ۳ میلیارد دونگ (حدود ۱۲۰ هزار دلار) برای ویزای یکساله DT4 تا ۱۰۰ میلیارد دونگ (حدود ۴ میلیون دلار) برای ویزای پنجساله DT1 متغیر است. در حالی که ویزاهای طلایی معمولا اجازه سرمایهگذاری غیرفعال را میدهند، ویزاهای DT به فعالیت اقتصادی مستقیم نیاز دارند.
همراستایی ویزای طلایی ۱۰ ساله ویتنام با اهداف کلان جذب گردشگر و مقیم
طرح ویزای طلایی ۱۰ ساله ویتنام بخشی از تلاشهای ویتنام برای جذب افراد بیشتر ب عنوان گردشگر یا مقیم دائمی است. دولت ویتنام اخیرا معافیت ویزا برای شهروندان ۱۲ کشور را تا سال ۲۰۲۸ تمدید کرده است. همچنین نخستوزیر خواستار بررسی معافیتهای مشابه برای کشورهای اروپایی، خاورمیانه و آمریکای لاتین شده است.
اجرای طرح ویزای طلایی ۱۰ ساله ویتنام میتواند تاثیر مثبتی بر صنعت گردشگری ویتنام هم داشته باشد. با جذب گردشگران و سرمایهگذاران خارجی، انتظار میرود درآمدهای حاصل از گردشگری افزایش یابد و فرصتهای شغلی جدیدی ایجاد شود. همچنین، این اقدامات میتوانند به توسعه زیرساختهای گردشگری و بهبود خدمات مرتبط کمک کنند.
تغییرات پیشنهادی در سیاستهای ویزای طلایی ۱۰ ساله ویتنام
دولت ویتنام در راستای توسعه صنعت گردشگری و جذب سرمایهگذاران خارجی، تغییراتی را در سیاستهای ویزای طلایی ۱۰ ساله ویتنام خود مورد بررسی قرار داده است. این تغییرات شامل اعطای ویزاهای بلندمدت چندبار ورود با مدت اعتبار ۱۲ تا ۳۶ ماه برای بازارهای هدف مانند اروپا، شمال شرق آسیا، آمریکای شمالی، هند و خاورمیانه میشود.
همچنین، فهرست کشورهایی که شهروندان آنها میتوانند از معافیت ویزا بهرهمند شوند، گسترش یافته و برنامههایی برای معافیت ویزای کوتاهمدت ۶ تا ۱۲ ماهه برای بازارهای بزرگ و با هزینه بالا در نظر گرفته شده است.
برای راحتی بیشتر گردشگران، دولت ویتنام به بررسی و پیشنهاد استفاده از سیستمهای تشخیص چهره (FaceID) و گذرنامه الکترونیکی (E-Passport) در فرآیندهای ورود و خروج پرداخته است. این اقدامات با هدف سادهسازی و تسریع فرآیندهای مهاجرتی و افزایش جذابیت ویتنام به عنوان مقصدی گردشگری انجام میشود.
ویزای طلایی ۱۰ ساله ویتنام: مسیری آسانتر برای اقامت بلندمدت
در گزارش VnExpress جزئیاتی درباره میزان سرمایه مورد نیاز برای ویزای طلایی ذکر نشده است. اما به نظر میرسد هدف اصلی در این طرح، ایجاد مسیری سادهتر برای اقامت بلندمدت در مقایسه با سیستم فعلی ویزاهای DT باشد
در حال حاضر، مسیر دریافت اقامت دائم در ویتنام سه سال زمان میبرد و پس از پنج سال نیز امکان درخواست تابعیت وجود دارد. تازه مشروط بر اینکه تسلط فرد متقاضی به زبان ویتنامی و انصراف از سایر تابعیتها به اثبات برسد.
کشورهایی مانند تایلند، اندونزی و مالزی پیشتر برنامههای اقامت مبتنی بر سرمایهگذاری را اجرا کردهاند. نخستوزیر ویتنام نیز از وزارتخانهها خواسته است تا سیاستهای ویزایی را با ویزای طلایی ۱۰ ساله ویتنام گسترش دهند. امری که احتمالا ویتنام را به مقصدی جذابتر برای گردشگران و سرمایهگذاران خارجی تبدیل خواهد کرد.